Mijn Quilts

This quilt I made also with a lot of fun. It is called “Baby Blues” . I made this quilt with a batik I loved and bought even before I knew what to do with it. Normally I make the design first and then buy the fabric. I ended up with a design and not enough fabric so a real challenge. I love the end result and am very happy with it. Hand quilted, hand embroidered so completely handmade.

Met heel veel plezier gemaakt  “Baby Blues” . Deze quilt is ontstaan doordat ik een batik tegenkwam in America waar mijn naam op stond. Ik vond die stof zo mooi dat ik tegen al mijn principes in een stuk heb gekocht. Nog niet wetende wat ermee te doen.Thuis gekomen een aantal bijpassende stoffen gezocht en dan aan het ontwerpen. Normaal gezien doe ik dat omgekeerd dus dit was een hele uitdaging. En u raadt het al…..ik had iets ontworpen maar kwam natuurlijk stof tekort. Dat stimuleert wel je creativiteit moet ik zeggen. Ik ben dan ook zeer tevreden met het resultaat. Zoals gewoonlijk…hand geborduurd, hand gequilt en dus helemaal handgemaakt.

Mijn Quilts

De grootte van de quilt is 62″ x 62″ inch.

Jaar van finish: 2016

Deze quilt heeft gehangen op:

* 2016 AQS Quiltcompetitie in Des Moines in America

Mijn Quilts
Mijn Quilts

For a long time I wanted to make a peacock on a quilt. So I started appliquiing one. It took me weeks to complete but when finished it did not look the way I wanted. So I stored it in a box and did not use it in the quilt. After looking through very old books I got the idea for the motif in the 4 corners. When finished I still wanted to make a peacock so I quilted one. I embellished it with a few swarofski stones to complete it. After that I took a pair of scissors and cut out the inside of the 4 yellow flowers in the corner. The background of these flowers is not black but what you see is the color of the curtain behind it.

 

Een pauw dat is wat ik wilde maken. Al heel lang stond dit op mijn lijstje. Mooie kleuren en een mooie sierlijke vogel. Dus ik appliqueerde er eentje die ongeveer een grootte had van 75 cm. Weken mee bezig geweest en toen die klaar was……..was ik er niet tevreden mee, dus deze ligt ergens onderin een doos. Ondertussen uit hele oude boeken mooie motieven gezien die ik zelf verandert heb naar de hoekmotieven op de quilt. Een beetje spelen en de juiste kleuren zoeken. Maar het idee van de pauw liet me niet los dus uiteindelijk heb ik er maar een gequilt. Daarna de schaar gepakt….en, terwijl de quilt al helemaal klaar was, bij de hoekbloemen de binnenkant eruit geknipt en dit afgebiest. Het is dus niet zo dat de achtergrond van de 4 gele hoekbloemen zwart is. Je kunt er gewoon je vinger doorheen steken want er zit door alle drie lagen heen een gat. Wel spannend om te doen maar ik heb er geen moment aan getwijfeld of ik dit mooi zou vinden. Hier en daar wat versieren met swarofski steentjes en whalla!

Met recht een PROUD PEACOCK

Naam:  Proud Peacock

Grootte: 160 x 160 cm

Voltooid in het jaar: 2015

Heeft gehangen op:

2015 AQS Quiltcompetition in Des Moines America

AQS Quiltcompetition Phoenix 2016 America 

*  2016 AQS Daytona Beach  America  

* 2016 AQS Quiltcompetition in Lancaster

* 2016 Paducah Quiltcompetition in America

* 2016 Quiltweek and Competition in Syracuse in America

* 2016 Grand Rapids in America AQS Show

* 2016 AQS Quiltcompetition in Chattanooga in America

* 2016 PIQF Quiltcompetition and show in Santa Clara

* Road to California Show 2017

 

 

Prijzen:

*3e prijs yellow ribbon in Daytona Beach 2016

*3e prijs yellow ribbon in Grand Rapids 2016

* Best Handworkmanship Innovative 2016 with PIQF Santa Clara

* 1e prijs Road to California

 

 

Mijn Quilts
Mijn Quilts
Mijn Quilts
Mijn Quilts
Mijn Quilts
Mijn Quilts

Soms loop je ergens tegenaan wat compleet je aandacht heeft. Dat gebeurde op vakantie in Schotland. We bezochten daar een prive kasteel waar geen camera of telefoon gebruikt mocht worden voor het maken van foto’s. In een van de vertrekken keek ik naar het plafond en ja dat was gewoonweg fantastisch. Na een gesprek met de manager mocht ik wel schetsen maken. Uiteindelijk zijn er in de quilt andere motieven gebruikt en o.a. vogels toegevoegd. Van afstand lijkt het origineel en de quilt exact hetzelfde maar als je dichtbij gaat kijken zijn ze echt heel verschillend. Een geweldige inspiratiebron en totaal onverwacht. De gehele quilt is handgemaakt, met de hand gequilt en met de hand geborduurd. Het heeft me 2 en een half jaar aan maakplezier gekost.. Er zijn ongeveer 1500 hele kleine rondjes op geappliqueerd die een kwart zijn van de geappliqueerde rondjes die op mijn Australische quilt zitten.

In de quilt zijn verschillende maten hele kleine kraaltjes gebruikt. Er is geappliqueerd met de needleturn methode en met YLI zijde garen 100% zijde.

Mijn Quilts

Naam:  INVERARAY, A TRUE SCOTTISH TREASURE

Grootte: 200 x 202 cm

Voltooid in het jaar: 2015

Heeft gehangen op:

2015 AQS Quiltcompetition in Paducah America

AQS Quiltcompetition Syracuse 2015 America ( white ribbon)

* 2015 AQS Grand Rapids 2015 America

* 2015 Quiltshow and competition in Chattanooga

* Road to California 2016 America

*2016 A world of Beauty in Houston Texas

 

Prijzen:

White Ribbon, Honourable Mention in AQS Syracuse 2015

*2e prijs in AQS Grand Rapids 2015

*1e prijs in AQS Chattanooga 2015

* 3e prijs Road to Califirnia 2016

 

 

Mijn Quilts

Specificaties

Naam: DREAMTIME

Grootte: 170 x 180 cm

Voltooid in het jaar: 2012

Heeft gehangen op:

 • 2012 The World of Beauty in Houston Amerika
 • Op tour geweest in 2013 door Amerika    
 • De algemene tentoonstelling Guilde in Alkmaar in September 2013                     
 • De AQS Quiltshow in Lancaster Amerika in 2014                                                              
 • De AQS Quiltshow in Des Moines in Amerika in 2014                                                       
 • De AQS Quiltshow in Alberquerque in Amerika in 2015
 • Het GVQC Quiltfest in NY 2015

Prijzen:                                  

 • 1e prijs Innovative Applique 2012 A World of Beauty in 2012                             
 • 1e prijs in AQS Lancaster Amerika in 2014
 • 1e prijs in AQS Des Moines Amerika 2014
 • Best Handquilted Award in AQS Alberquerque Amerika in 2015
 • Judges Choice of Holice Turnbow

Waar te zien: Op dit moment niet te bewonderen.

Dreamtime

Deze quilt geeft het gevoel en de indrukken weer die we hebben opgedaan in onze 5 bezoeken aan Australia. Het land met  zijn natuur en cultuur heeft een enorme indruk achtergelaten. De quilt verteld het verhaal zoals de aboriginals doen. De aboriginals maken kunst door te stippen! De kangeroe is het nationale symbool, het vogelbekdier komt daar alleen in het wild voor. De drie wuifende vrouwfiguren stellen de 3 sisters in de blue mountains voor. De 3 sisters is een rotsformatie met een legende. De legende verteld dat de 3 zussen in rotsen zijn veranderd omdat ze niet wilde trouwen met de medicijnman. Verder zijn alle andere aboriginal symbolen origineel en elk symbol heeft een betekenis. Er zijn symbolen van de hagedis, de bron van de rivier, emu sporen, vogels ect.

De quilt is gemaakt van een bruine, donkerblauwe en wit/gele batik. De rest is allemaal stof van McKenna Ryan van de collectie Silent Inspirations. Alle cirkels zijn er met de hand op geappliqueerd en het zijn er ongeveer 7500. Op de rug van de kangeroe zitten miniscule cirkels geappliqueerd. De foto laat het niet zien maar de rand is afgewerkt met zijdegaren over de binding heen.

De hele quilt is hand gemaakt, hand geappliqueerd en hand geborduurd.

My Blue Heaven

Deze quilt is gemaakt met allerlei kleuren blauw en heeft een achtergrond van gebroken wit. Het midden is geappliqueerd met de techniek broderie perse en daarna vastgezet met zijdegaren in de juiste kleur. De bloemen in de rand zijn dubbel geappliqueerd. De gehele quilt is handgemaakt en ook het quilten is gedaan met de hand. De reden dat deze quilt op de quiltshow van Sydney terecht is gekomen is omdat een aantal van de gebruikte stoffen ook daadwerkelijk in Sydney gekocht zijn. 

Hieronder een impressie van de quiltshow.

Specificaties

Naam: MY BLUE HEAVEN

Grootte: 200 x 200 cm

Voltooid in het jaar: 2008

Heeft gehangen op: De International Quiltshow in Sydney Australia in 2008

Prijzen: Heeft niet meegedaan aan wedstrijden

Waar te zien: Is te bewonderen in de winkel.

Mijn Quilts
Mijn Quilts
Mijn Quilts
Mijn Quilts